14 Temmuz 2011 Perşembe

Masaüstü ve son okudugum kitaplar



Ne kadar okul hayatim simdilik bitsede ben  hala  okul gereclerinden vazgecemiyorum ,hergün birseyler yapiyorum.Masamin üstü sürekli kitap ,defterlerle dolu ve tabii ki rengarenk.Hazir tatildeyken güzel ve zevkli,chick-lit kitaplarina sardim.Bu kitaplari elinize almanizla bitmesi bir oluyor.Fazla edebi degerler yüklemek ve beklemek manasiz.Sadece güzel vakit geciriyorsunuz.Son okuduklarim ve arka kapak yazilari;
SIR TUTABİLİR MİSİN?:Cok ama cok güzel ve akici bir kitapti.Mutlaka vaktiniz varsa okuyun.Konusu (arka kapak yazisi),
Emma, koca kalpli, önlenemez mizaçlı genç bir kadındı ve birkaç küçük sırrı vardı .Mesela erkek arkadaşından sakladığ ıminik sırlar. “Her zaman Connor’ın birazcık Ken’e benzediğini düşünmüşümdür. Barbie’ninKen’i!” Annesinden sakladığı sırlar. “Şöyleki, annemle babam evdeyken ve kendileri hiç unutmam alt katta Ben Hur izlerken, bekaretimi Danny Nussbaum’a armağan ettim!” Dünya üzerinde yaşayan hiç bir canlıyla paylaşamayacağı sırlar. “NATO’nun ne işe yaradığı hakkında hiç bir fikrim yok. Hatta ne olduğunu bile bilmiyorum.” Bunların hepsi ve daha birçoğu Emma’nın saklı sırlarıydı, uçağın birinde hiç tanımadığı bir yabancıya dökülene kadar. En azından o an için yabancı olduğunu düşünmüştü. Jack Harper’la, çalıştığı şirketin ultra yakışıklı CEO’suyla, hayatına dair her türlü aşağılık ayrıntıyı öğrenmiş bulunan o adamla, işyerinde burun buruna geldiği ana dek!
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SUŞİ: Kitap harikaydi ,hic bitmesin istedim.Arka kapak yazisi:
Burnu büyük, kaltaklar kraliçesi, Londralı moda editörü Lisa Edwards, "şahane" terfisinin A kalite partiler, sosyete sayfalarında fotoğraflar ve sonbahar kreasyonlarına jetle uçarak yetişme gibi eylemler içereceğinden emindi.
Fakat bunun yerine, sürgün edildi, hem de tüm o Prada gardırobuyla birlikte! Ve nereye? Son derece şık-olmayan, Dublin moda dergisi Colleen'e baş editör olmaya. Editör asistanı Ashling Kennedy ise tam aksine, bulduğu yeni işle ayakları yerden kesilmiş geziyordu... Ta ki fahiş bedelin kime katlanmak olduğunu öğrenene dek: Lisa Edwards
Bu arada bir de Ashling'in en kadim, en sevgili kankası Clodagh "Prenses" Kelly vardı, ki kendisi gerçek bir sonsuza-dek-mutlu-yaşadılar başarısına sahip görünüyordu -ama nedense son zamanlarda öpecek bir kurbağa prens arayışındaydı. Bu üç birbirinden alakasız, eşit derecede doyumsuz kadının arasında bir bağ kurma ihtimali sıfır olabilirdi, tabii eğer 'Sibirya'nın magazinel versiyonu' Dublin dışında bir yerde yaşıyor olsalardı. Üstelik de bu bağı bir kurdular mı dünyayı dağıtacaklardı -özellikle de Colleen'in serseri havalı, melankolik, öldüren cazibe patronu Jack Devine da onlarla aynı kavşakta buluşunca.

HER DURAKTA AŞK:Eger Maeve Binchy kitaplarini seviyorsaniz bunu da seveceksiniz,yazarin son kitabi,hergün yolu Londra metrosuna düsen insanlarin öykülerinden olusuyor.Arka kapak yazisi;
Her gün milyonlarca insan Londra metrosunda seyahat eder. Ama genelde herkes birbirine bir anlık bir bakıştan fazlasını layık görmez bu hatta. Maeve Binchy, Her Durakta Aşk'ta Londra hayatına ayna tutacak bir bakışla bu isimsiz insanlara derinden bakmayı başarıyor...
Green Park'tan Brixton'a, Shepherd's Bush'tan Chancery Lane'e günlük hayat aslında sandığımız kadar sıkıcı değildir. Metronun koltuklarından birine gömülmüş bir sekreter sırlarını içinde taşımaktadır, kadının biri hayatının en önemli kararlarından birini orada verir ya da felaketlere yol açacak bir kavuşmanın durağıdır metro istasyonları. Maeve Binchy gülümseyen gözlerle, şefkatle ama gerçekçiliği elden bırakmadan bakıyor sıradan insanların hayatlarına.

16 yorum:

AskinAy dedi ki...

masaüstün göze cok güzel hitab ediyor tatlim tam benlik rengarenk:)hele o arka plandaki hello kitty cok sirin coook:)ve esprit notebook bendede siyahi var...
sir tutabilirmisini okumak isterim bende sevgiler tatlim..

Şerife dedi ki...

Maeve Binchy sadece yalnız kadınlar sokağını okumuştum buda güzel benziyor masa üstüne gelince pozitif enerji saçıyor :)
sevgilerle

BÜTÜ dedi ki...

AskinAy : sır tutabilir misin i kesinlikle tavsiye ediyorum :) çok güzeldi :) güzel sözlerin için teşekkürler :)
Şerife : çok teşekkür ederim :)

SEL dedi ki...

çok şekerrr

BÜTÜ dedi ki...

sel : çok teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

Marian Keyes ve Sophie Kinsela favori yazarlarımdan zaten kitapları hep eğlenceli ve sürükleyici :) Hepsini okumanı tavsiye ederim :))

cecilia dedi ki...

bende yalnız kadınlar sokağını okumuştum yazarın bu da ilgi çekici bir kitaba benziyor, o masadan saatlerce kalkmayabilirim :)

BÜTÜ dedi ki...

Curcunam : son okuduğum kitaplar arasında 'Marian Keyes karpuz' da var.o da çok güzeldi hepsi çok güzel bencede :)
cecilia : tüm kitaplar da tıpkı tüm çanta ve ayakkabılar gibi benim olmalı bence :)

! the Fleurs dedi ki...

Cok tatli seylerin var Bütü :) Lamy mürekkep kalemleri bendede var, okul zamaninda kalma :) ne güzelde yaziyorlar ama degil mi?

http://www.bouquet-defleurs.blogspot.com/

dream dedi ki...

Maeve Binchy'nin londra'da!!! hep irlandada geçiyodu onun öyküleri diye hatırlıyorum..

rebeltakipte dedi ki...

Maeve Binchy'nin tüm kitaplarını okudum sanırım, ortaokuldayken nasıl 4 gözle İpek Ongun'un kitaplarını bekliyorduysam şimdi de onunkileri öyle bekliyorum :))
Sendekini de alıp hemen okumam lazım, hazır şu sıralar okuduğum bir kitap yokken :)

Adsız dedi ki...

çok kıskandım :P

BÜTÜ dedi ki...

Bouquet de Fleurs : gerçekten çok güzeller :) ahh okul günlerim :)
rebeltakipte : kesinlikle okumalısın bencede ben sevdim :)
Adsız : iyi ki varsın hele onca şeye rağmen seni tanıyor olmak ve beni takip ediyor olman şahaneeee :)

serrose dedi ki...

lamy lamy lamy lamy der giderim :)))

Unknown dedi ki...

çok eğlenceli görünüyor bu masa üstü:)

Adsız dedi ki...

Renkli kalemler, kitaplar ,eğlenceli bir masaüstü hep bana çalışma isteği verir, masaüstünü görünce çok sevdim:)
Tavsiye ettiğin kitaplar da çok hoş oluyor;)

htpp://yagmuryucel.blogspot.com
bloğuma beklerim;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...